Fremtidens globale energiforsyning
Jordens befolkning vokser. I 2050 vil vi være næsten 10 milliarder mennesker på Jorden, og de fleste af os vil bo i storbyer eller megabyer med 20, 30 eller 40 millioner mennesker.
Verden over flytter folk i stigende grad fra landområder til storbyerne og efterstræber det moderne liv og forbrugsmønster med et stort energiforbrug til følge. Den udvikling sætter klodens energiressourcer under pres og øger udledningen af drivhusgasser, som fører til klimaforandringer.
Dette website danner rammen om et undervisningsforløb, der introducerer elever i folkeskolens ældste klasser til én af fremtidens største udfordringer: Hvordan skaffer vi energi nok til 10 milliarder mennesker i 2050, når vi samtidig skal undgå klimaforandringer?
Materialet på sitet giver ikke et entydigt svar, men ser på sammenhængen mellem urbanisering, energiforbrug og klimaforandringer, og peger på fordele og ulemper ved de forskellige energikilder og teknologier. Samtidig peger websitet på nogle af fremtidens mulige løsninger og teknologier på energiområdet.
Sitet er målrettet de fællesfaglige undervisningsforløb i naturfag, men kan også indgå i den almindelige undervisning i fagene geografi og fysik/kemi.
Websitet og undervisningsforløbet fremtidensenergi.dk er udarbejdet af Aagaard Kommunikation med støtte fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings udlodningsmidler og i samarbejde med en række virksomheder, organisationer og enkeltpersoner.
Tak til: DTU Energi v/ Institutdirektør, professor og forsker Søren Linderoth, Lektor Johan Hjelm og videnskabsjournalist Kasper Haagen Skovse, FlyBy Film v/Erik Albertsen, CB-Consult v/ videnskabsjournalist Carsten Broder Hansen, Albatros Rejser v/ Berit Wilumsgaard, videnskabsjournalist og Cand.mag. Lærke Ina Krogaard, opfinder og biolog Louise Williamson, faglærer Cand.scient. Helle Krogaard og børn på Kirkebjerg Skole, Alpha Film, Cando Film, Vestas, Sustania, gymnasielærer Troels Gaihede, SDG Business Sloutions v/ Cand.scient. Morten Nielsen, Sami Widel, Cand.scient. Astrid M.A. Schmidt, Cand.scient.pol. Tobias Bagge samt Zoomedia v/Henrik Egede-Lassen.